KAMARIVUOSI 2019

Moikka, olen Ieva ja minulla on kunnia toimia Turun Nuorkauppakamarin puheenjohtajana vuonna 2019. Olen syntynyt, kasvanut ja opiskellut Latviassa, mutta nykyään olen Suomen kansalainen.

Valmistuin kauppatieteiden maisteriksi Riikassa sijaitsevasta Latvian yliopistosta, jonka jälkeen työskentelin Latvian Deloitten yrityskonsulttiosastolla. Erikoistuin kansainväliseen liiketoimintaan, yrityksien prosessien analyysiin ja niiden optimointiseen. Deloittella opin tehokuuden merkityksen liike-elämässä.

Vuonna 2004 muutin Suomeen, opiskelin Suomen kieltä ja pääsin (vai jouduinko?) Hesburgerille töihin. Kamaritoimintaan tutustuin aluksi mieheni kautta, mutta ymmärsin pian, että voin antaa kamarille paljon enemmän. Tulin valituksi kamariin vuonna 2014 ja toivoin jo silloin, että jonain päivänä minusta tulisi kamarimme puheenjohtaja.

Nuorkauppakamari on ollut minulle varmasti yksi elämäni parhaista harrastuksista. Lukuisia projekteja, itsensä kehittämistä, koulutuksia ja tapahtumia. Ja mikä tärkeintä, olen saanut paljon uusia ystäviä niin Suomessa kuin ulkomaillakin!

Yhdessä kestävästi

Turun Nuorkauppakamari tunnetaan edelläkävijänä kestävän johtajuuden esille tuomisessa. Kantavat teemamme kestävyys ja vastuullisuus näkyvät toiminnassamme monin eri tavoin: korostamme yhdessä tekemistä, avoimuutta, oppimista sekä itsensä kehittämistä johtajana. Tapahtumissa tarjoamme jäsenille konkreettisia esimerkkejä ja tuemme heitä kestävän ja vastuullisen johtajuuden tiellä. Tämän vuoden sloganimme on ”Yhdessä kestävästi”.

Turun Nuorkauppakamarissa opitaan yhdessä. Luomme yhteisvoimin laadukasta sisältöä. Esimerkiksi tapahtumien järjestämiseen osallistuminen on osa oppimista ja kannustammekin jäseniä visioimaan ja antamaan panoksensa tapahtumiin. Nyt edessä on upea vuosi, jonka aikana saamme kuulla korkeatasoisia puhujia sekä osallistua erilaisiin koulutustilaisuuksiin. Jokainen nuorkauppakamarilainen tulee saamaan viisautta, rohkeutta ja vastuullisen johtajuuden siemeniä vietäväksi kotiin ja työpaikoille.

Toivon, että tänä vuonna mahdollisimman moni kamarilainen pystyy aktiivisesti vaikuttamaan ideoimiseen, järjestämiseen ja osallistumiseen.

Turun kamaria maailmankartalle!

Kamarien välisten rajojen ylittäminen on polku, jota kamarissamme ei useasti uskalleta kulkea. Olen asettanut tavoitteeksi, että tänä vuonna kamarimme näkyy enemmän kansallisissa ja myös kansainvälisessä tapahtumissa. Alueelliset tapahtumat ovat lähellä meidän kotikaupunkiamme, A-alueen vuosikokous järjestetään maaliskuun alussa Salossa ja syyskuun lopun vaalikokous vie meidät Naantaliin.

Myös kansainvälinen toiminta on tärkeä osa kamaria. Mielenkiintoinen MultiTwinning-tapahtuma järjestetään maaliskuun lopulla Hampurissa ja toukokuussa luvassa on Eurooppa-kokous Lyonissa, Ranskassa. Vuoden kansainvälisten tapahtumien kohokohta on marraskuun alun Maailmankokous Tallinnassa.

Haastan, että lähdemme näihin tapahtumiin Turun kamarista isolla porukalla!

Puheenjohtajan roolissa haluan nostaa Turun Nuorkauppakamarin toiminnan näkyvyyttä yhteiskunnassa ja mediassa, ylläpitää jäsenistömme aktiivisuutta ja löytää positiivisia projekteja kotikaupunkimme Turun kehittämiseksi. Olemme aloittaneet kaupunkilehti Turkulaiseen kirjoitettavan kolumnisarjan, jossa kamarimme edustajat kertovat järjestömme tekemisistä kuukausittain koko vuoden ajan. Pysy siis kuulolla – tulevaisuuden vastuullisilla johtajilla on asiaa!

Vuoden 2019 aikana tulemme laatimaan kamarille myös uuden, osallistavan viisivuotisstrategian.

Loppuun myös iso kiitos kaikille yrityksille ja toimijoille, jotka ovat lähteneet tukemaan Turun Nuorkauppakamaria tänä vuonna. Toivotammekin koko hallituksen puolesta kaikille jäsenille ja kumppaneille onnea sekä menestystä vuoteen 2019!

Ieva Salmela
Puheenjohtaja 2019

#yhdessäkestävästi🌿