Viime kevät ja alkukesä oli Pop-­up Turku hankkeen osalta todellinen menestys. Keväällä Pop-­upissa oli mukana yli viisikymmentä yritystä ja toimijaa. Hanke on herättänyt suurta mielenkiintoa ja kiinnostuneita toimijoita riittää runsaasti, myös valtakunnallisesti.

Pop-­up Turku hankkeen tavoitteena on Turun kaupallisen keskustan elävöittäminen, sekä keskustan alueen vetovoiman lisääminen. Hankkeen ideana on tarjota yrittäjille ja yhteisöille mahdollisuus kokeilla maksutta, millaista on toimia Turun keskustan liiketiloissa.

Yritys tai yhteisö voi hakea jo tutuksi tullutta viikon kaupallista Pop-­up tilaa ja halutessaan Pop-­uppia voi jatkaa viikon jälkeen maksullisena. Uutuutena hanke tarjoaa kulttuuri-­, taide-­, ja voittoa tavoittelemattomille toimijoille liiketilan kahdeksi viikoksi maksutta. Liiketilaa voi hakea täyttämällä hakemuksen osoitteessa www.popupturku.com. Syksyn Pop-­up alkaa 31.8 ja kestää 11.10 saakka.

Pop-up konsepti on herättänyt myös suurta kiinnostusta eri puolilla Suomea ja vastaavia hankkeita ollaan suunnitelmassa muissa kaupungeissa. Salon Nuorkauppakamari toteutti kesällä iman Pop-­Up Salo hankkeen menestyksekkäästi.

– Kevään Pop-­up toi odotettuja tuloksia, sillä osa kaupungin tyhjistä liiketiloista on nyt vuokrattu Pop-­upissa mukana olleiden yritysten kanssa. Haluamme edistää konseptin leviämistä ympäri Suomea ja Nuorkauppakamareilla on mahdollisuus vapaasti käyttää konseptia. Pyrimme antamaan myös tukea parhaan kykymme mukaan summaa Joonas Suominen Turun Nuorkauppakamarista.

Syksyllä mukana on paljon uusia yhteistyökumppaneita ja hanke panostaa tänä syksynä erityisesti kansainvälisyyteen. Syksyn hanke tuo mukanaan tapahtumatuotantoa erilaisten tapahtumien merkeissä. Hakemuksia satelee kovaan tahtiin ja ensimmäiset Pop-­up toimijat Biodelly, Ekovista, Naistenpankki ja MTKL tietopalvelu aloittavat Pop-­uppinsa Forumissa 31.8 alkaen.

Haastattelupyynnöt:
Joonas Suominen
Turun Nuorkauppakamari/Pop-­Up Turku
+358 400 782 838
joonas@joonassuominen.fi

Info:
Diina-­Maria Laakso
Pop-­up Turku
+358 400 686 593
diina.laakso@popupturku.com