kirjaYrittäjyyttä, heittäytymistä ja kansainvälistymistä esiin tuova Pop Out Turku -teos julkistettiin Turun Kehittäjä -tapahtumassa keskiviikkoiltana 16.11.2016. Kirjassa kerrotaan 15 turkulaisen yrityksen kansainvälistymistarina ja henkilöistä yritysten takana.

Pop Out Turku -teos julkistettiin keskiviikkoiltana 16.11. Julkistustilaisuudessa yksi tarinoiden henkilöistä, startup-yrittäjä Noora Keskievari, kertoi projektista:

– Normaalisti olisin luultavasti kieltäytynyt henkilötarinasta, mutta tästä en voinut kieltäytyä! On kunnia olla mukana Turun seutua ja kansainvälistymistä esiin nostavassa projektissa, jonka tarkoituksena on innostaa ihmisiä yrittäjyyteen.

Muita kirjan henkilöitä ovat mm. Merja Scharlin (Bioferme), Miika Heikkinen (Northern Works), Riia Sandström ja Jenni Jalava (Martinex), Keijo Ketonen (TS-Yhtymä), Kari Salmela (Hesburger) sekä Barun Bashyal (Smartmobe).

– Uskomme, että kirjasta löytyy jokaiselle lukijalle vähintään yksi tarina, johon samastua, ja useita, joista innostua. Pohdimme pitkään sitä, millaisen henkilökattauksen kirjaan kutsumme. Sisältö on monipuolista: yrittäjien joukosta löytyy miehiä ja naisia, nuoria ja kokeneempia, uusia ja perinteisempiä toimialoja sekä startupeja ja sukupolvenvaihdoksen tehneitä yrittäjiä. Kokonaisuus on hyvin mielenkiintoinen, kehuu Pop Out Turku -hankkeen projektipäällikkö Tomi Virtanen.

– Todellinen vaikuttavuus projektille saadaan siitä, että onnistumme levittämään kirjaa nyt mahdollisimman laajalle. Tähän onkin jo löytynyt yksi mainio väylä: Turun kauppakorkeakoulu innostui tarjoamaan kirjan sähköisenä kaikille Turun yliopiston opiskelijoille sekä koko yrittäjyysyliopiston henkilökunnalle. Se on upea juttu, tällä tavoin saamme yrittäjyystarinoillemme kerralla yli 20 000 hengen yleisön, kertoo Virtanen.

– Sähköistä ja fyysistä kirjaa myydään nyt ainakin verkkokaupassamme osoitteessa www.popout.fi, ja vireillä on vielä monia muitakin mielenkiintoisia yhteistyökuvioita, Virtanen jatkaa.

Kuluneena vuonna Turun Nuorkauppakamari on pyrkinyt lisäämään kiinnostusta yrittäjyyttä kohtaan ja tuomaan esiin yrittäjien yhteiskunnallista merkitystä. Pop Out Turku -hanke edistää näitä tavoitteita.

– Olen oman yli 10-vuotisen yrittäjäurani aikana huomannut, että yleinen suhtautumistapa yrittäjyyteen on vähitellen muuttumassa positiivisempaan suuntaan. Se on hienoa mutta myös välttämätöntä, ja olen iloinen siitä, että Turun Nuorkauppakamari on antanut panoksensa asennemuutoksen edistämiseen tämän kirjahankkeen muodossa, toteaa Turun Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Daniela Knif-Kiviniemi.

Turun Nuorkauppakamarin kirjaprojekti toteutettiin joukkorahoituksella, joka järjestettiin Holvi-palvelun avulla. Kampanja keräsi kaikkiaan 16 280 euroa.

Lisätietoja antaa Tomi Virtanen, Pop Out Turku -projektipäällikkö, p. 040 564 9450