Turun Nuorkauppakamarin Pop-up Turku -hanke on edennyt vauhdilla. Hankkeen tavoitteena on elävöittää Turun keskustaa tarjoamalla keskustan tyhjiä liiketiloja maksutta yritysten ja yhdistysten käyttöön. Ensimmäiset pop-up-yrittäjät ovat avanneet ovensa Forumissa maanantaina 4. toukokuuta.

Ensimmäiset pop-up-yritykset ovat Smallstore ja Plantui, jotka toimivat lauantaihin 9. toukokuuta asti Forumissa. Uusia liikkeitä keskustaan ilmestyy ensi viikolla, ja pop-up-hanke näkyy Turun katukuvassa koko toukokuun ajan. Liikkeet tunnistaa Pop-up Turku -logosta. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maanantaina ovensa avannut herkkukauppa Smallstore tuo maahan ja jälleenmyy Etelä- ja Keski-Euroopassa valmistettuja erikoiselintarvikkeita. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluu mm. pastoja, risottoja, öljyjä ja vinegrettejä, mausteita sekä makeisia. Laadukkaat tuotteet hankintaan tuottajilta suoraan ilman välikäsiä. Smallstoren normaali liiketoiminta perustuu verkkokauppaan (www.smallstore.fi) ja deli-iltoihin, mutta Pop-up Turku -hanke tarjoaa yrittäjille hyvän tilaisuuden kokeilla myös perinteisemmän kivijalkakaupan pyörittämistä.

Plantui on vuonna 2012 perustettu yritys, joka myy älypuutarhoja ja niihin siemenkapseleita. Älypuutarha on pieni pöytäpuutarha, joka on helppo käyttää, pestä ja huoltaa. Plantui on kerännyt kevään 2015 aikana mainetta voittamalla mm. Varsinais-Suomen Kasvupolku -kilpailun. Lisäksi yritys on saanut kansainvälisesti arvostetun Reddot Product Design Award -palkinnon, joka myönnettiin muotoilija Janne Loiskeen suunnittelemalle Plantui Small Gardenille. Lisätietoja Plantuista saa osoitteesta www.plantui.com.

Pop-up Turku -hanke on herättänyt suurta kiinnostusta sekä yrittäjien että liiketilojen omistajien keskuudessa, ja tilahakemuksia on saatu paljon. Projektiin mahtuu silti vielä mukaan:

– Käytettävissä olevia tiloja on varattu vauhdilla, mutta tiloja on vielä myös vapaana, kertoo Joonas Suominen Turun Nuorkauppakamarista.

Pop-up Turku -projektin ajantasaiset kuulumiset julkaistaan hankkeen verkkosivuilla osoitteessa www.popupturku.com, ja projektia voi seurata myös sosiaalisessa mediassa (Twitter, Instagram, Facebook) aihetunnisteella #popupturku.

Lisätietoja antavat

Joonas Suominen, Turun Nuorkauppakamarin yhteysjohtaja, joonas@joonassuominen.fi, puh. 0400 782 838

Janne Puurunen, Turun Nuorkauppakamarin puheenjohtaja, janne.puurunen@vire.fi, puh. 044 700 5602