Turun Nuorkauppakamarin Pop-up Turku ‑hanke on herättänyt heti alkumetreiltä suurta kiinnostusta sekä tilojen omistajien että niiden käyttäjien keskuudessa. Hanke käynnistyy toukokuussa, ja ensimmäiset tilat ovat nyt haettavissa.

Pop-up Turku -hankkeen tavoitteena on elävöittää kaupungin keskustaa tarjoamalla keskusta-alueen tyhjiä liiketiloja pop-up-käyttöön enintään viikoksi.

‒ Kiinnostus hanketta kohtaan on ollut huimaa, ja kyselyitä on tullut monenlaisilta tahoilta, Joonas Suominen Turun Nuorkauppakamarista kertoo.

Yhteydenottoja ja hakemuksia on saatu pitkälti yli sadalta pop-up-toiminnasta kiinnostuneelta taholta paitsi Turusta myös muualta Suomesta. Myös liiketilojen omistajat ovat ottaneet yhteyttä ja halunneet luovuttaa tiloja hankkeen käyttöön. Lisäksi konsepti on herättänyt laajaa kiinnostusta valtakunnallisesti, ja vastaavia projekteja onkin ryhdytty suunnittelemaan myös muihin Suomen kaupunkeihin, joiden keskustat ovat autioitumassa.

Pop-up Turku -liiketilojen haku on alkanut. Ensimmäiset liiketilat on julkaistu hankkeen nettisivuilla osoitteessa www.popupturku.com. Liiketiloja listataan lähipäivien aikana lisää. Tilojen jakamista ei vielä ole aloitettu.

Liiketiloja haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake. Turun Nuorkauppakamari käsittelee hakemukset yhdessä liiketilan omistajan kanssa. Pop-up-idean mukaisesti liiketila luovutetaan yrityksen tai yhteisön käyttöön enintään viikoksi. Samassa tilassa voi toimia myös useampia yrittäjiä, eli tiloja voidaan jakaa ”shop-in-shop”-periaatteella.

Pop-up Turku -hankkeella Turun Nuorkauppakamari pyrkii elävöittämään Turun kaupallista keskustaa, lisäämään sen vetovoimaa ja madaltamaan yrittäjyyden kynnystä. Lisäksi kaupunkilaiset ja yrittäjät halutaan herättää pohtimaan elinvoimaisen, eloisan ja kiinnostavan keskusta-alueen merkitystä koko kaupungille.

 

Lisätietoja antavat

Joonas Suominen, Turun Nuorkauppakamarin yhteysjohtaja, joonas@joonassuominen.fi,
puh. 0400 782 838

Janne Puurunen, Turun Nuorkauppakamarin puheenjohtaja, janne.puurunen@vire.fi,
puh. 044 700 5602