Kansainvälinen toiminta

Nuorkauppakamarijärjestö tarjoaa jäsenilleen paitsi monipuolista, myös hyvin konkreettista kansainvälistä toimintaa. Kansainvälisyydellä on nuorkauppakamaritoiminnassa myös monia muotoja. Näkyvimpiä niistä ovat kansainväliset kokoukset ja Multitwinning.

Multitwinning

Multitwinning tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kansainvälistyä, saada pitkäikäisiä kontakteja, tutustua eri maista tulevien twinning-kamarien kulttuuriin sekä vaihtaa ideoita ja kokemuksia JC-toiminnasta ympäri maailman.

Turun Nuorkauppakamari on ollut mukana multitwinning-toiminnassa jo vuodesta 2007. Sen twinning-kamareita ovat satamakaupungit Antwerpen, Hampuri, Riika, Istanbul, Rotterdam, Duisburg ja Pietari, jotka kaikki ovat tärkeitä logistiikka keskuksia. Tätä kokonaisuutta kutsutaan myös nimellä Ports&Bridges. Yhteistyön pääfokus on kulttuurin ja liike-elämän asiantuntemuksen jakamisessa. Joka vuosi yksi JCI-jaosto järjestää tapahtuman multitwinning-kamarien kesken.

Lisää tietoa aiheesta löydät osoitteesta www.portsandbridges.eu

Kansainväliset kokoukset

Eurooppakokous ja maailmankokous järjestetään vuosittain. Vuosittaiset kokousjärjestäjät ja yhteystiedot löydät tapahtumakalenterista.

Nuorkauppakamarin jäsenenä voit matkustaa erittäin edullisesti ulkomaille unohtumattomiin JC-tapaamisiin ja pääset tutustumaan kohteisiin, joihin et tavallisena turistina välttämättä pääse. Kansainvälisestä kanssakäymisestä voit toki nauttia kotimaassakin, sillä myös Suomessa käy vuosittain runsaasti kansainvälisiä JC-vieraita sekä kansallisen katto-organisaation että paikallisten kamareiden vieraina.

Kansainvälinen JC-toiminta auttaa kehittämään taitoja toimia monikulttuurisessa ympäristössä ja opettaa kommunikoimaan eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa. Kansainvälisyys näkyy kamareissa myös teemailtoina, kansainvälisinä vieraina ja luennoitsijoina sekä yhteistyönä paikallisten ystävyysseurojen kanssa.