Valtakunnallisessa Tuottava Idea -kilpailussa jaettiin tiistaina 11.10.2016 palkintoja Turun Kauppakamarilla. Kilpailun tavoite on tuoda esille uusia innovaatioita, edistää yrittäjyyden arvostusta sekä vaikuttaa positiivisesti Suomen talouskasvuun. Turun Nuorkauppakamari ry:n jäsenet Tomi Virtanen ja Jaana Hildén saivat kilpailussa kunniamaininnat.

Kunniamaininnan saanut Tomi Virtasen luotsaama Doerz on elämysten markkinapaikka, jossa jokainen voi jakaa omaa intohimoaan ja tarjota muille mielekästä tekemistä. Tarjoamiseen ei tarvita yritystä tai toiminimeä, intohimo omaan tekemiseen riittää. Palveluiden tarjoajat eivät ole elämysten ammattilaisia. He ovat ihmisiä, jotka haluavat jakaa omaa osaamistaan ja harrastustaan toisille paikallisille, turisteille tai ryhmille ja tienata samalla lisätuloja. Doerz palkittiin kunniamaininnalla palveluliiketoiminta -sarjassa, keräten kehuja erityisesti kansainvälisestä kasvupotentiaalistaan ja uuden markkinan avaamisesta.

-Mahtavaa saada tunnustusta idean ja yrityksen tueksi, suuret kiitokset valintaraadille ja ehdottajille!  Pilotoimme Doerzia parhaillaan Suomessa ja tavoitteena on laajentaa pian kansainväliseen markkinaan. Tämä kunniamaininta vahvistaa uskoa omaan tekemiseen, sanoo Tomi Virtanen, Doerzin perustaja.

Arviointikriteerejä olivat mm. idean uutuusarvo, innovatiivisuus, idean toteuttaminen tuottavaan käyttöön, kestävän kehityksen huomioiminen sekä idean skaalautuvuus ja kansainväliset mahdollisuudet. Palkittava hanke voi olla kehitetty julkisella, yksityisellä tai kolmannella sektorilla. Kilpailun alueelliset voittajat jatkavat kansalliseen kilpailuun, jonka palkintona on muun muassa onnitteluteksti New Yorkin Times Squaren valotaulussa. Palkinnon on mahdollistanut kilpailun yhteistyökumppani Nasdaq.

Tomi Virtasta ja Doerzia palveluliiketoimintasarjaan ehdotti Turun Nuorkauppakamarin hallituksen jäsen Jaana Hildén. Ehdotuksestaan kunniamaininnan saanut Jaana toimii hallituksessa kehitysjohtajanaja hänen vastuualueenaan on yhdistyksen yhteiskuntasuhteet ja niihin kuuluvat projektit johon tuottava Idea -kilpailukin kuuluu.

– Nuorkauppakamaritoiminnassa törmää moniin mielenkiintoisiin yrityksiin ja liiketoimintaideoihin. Doerz tuli heti mieleeni, kun kuulin kisasta. Kommentoi Jaana ehdotustaan.

Tuottava Idea on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n vanhin innovaatiokilpailu jo vuodesta 1977. Kilpailussa etsitään alle kolme vuotta vanhoja, mutta jo tuottavassa käytössä olevia ideoita. Tuottava Idea etsii innovatiivisia ideoita yritys-, yhteiskunta- sekä palveluliiketoimintasarjoissa.

 

Lisätietoja antaa:
Jaana Hildén
Turun Nuorkauppakamari ry kehitysjohtaja 2016
+35850 362 1535
jaana.hilden@sairaalaneo.fi

Tomi Virtanen
founder, Doerz Co Oy
+35840 5649 450
tomi@doerz.fi
http://www.doerz.co

doerz-ti2

Kuva: Juha-Matti Santala

tuottava-2

Kuva: Katri Kurkela