Turun Nuorkauppakamari yrittäjyyden asialla

Vuonna 2016 Turun Nuorkauppakamaria (NKK) johtaa Daniela Knif-Kiviniemi, jonka puheenjohtajakaudella nuorkauppakamarin toiminta keskittyy yrittäjyyden edistämiseen, yrittäjien toimintaedellytysten parantamiseen ja yrittäjyyden kiinnostavuuden lisäämiseen.Turun NKK hallitus 2016-2

Turun Nuorkauppakamari järjesti perjantaina 23.10.2015 Radisson Blue Marina Palacessa vuotuisen vaalikokouksensa, jossa kamarin puheenjohtajaksi vuodelle 2016 valittiin FM Daniela Knif-Kiviniemi. Päivätyönään Knif-Kiviniemi johtaa omaa käännös- ja viestintäalan yritystään LBS Scandinavia Oy:tä.

Turun NKK:n varapuheenjohtajaksi valittiin Joonas Suominen. Kehitysjohtajia valittiin neljä: Jaana Hildén, Mari Jokiranta, Raikko Kavisto ja Liisa Ketomäki. Rahastonhoitajaksi valittiin Aleksi Tuominen ja sihteeriksi Salla Kasula-Sainio. Mukana hallituksessa jatkaa myös vuoden 2015 puheenjohtaja Janne Puurunen. Vaalien jälkeisessä järjestäytymiskokouksessaan hallitus kutsui yhdistyksen tiedottajaksi Maija Tähtisen ja lainopilliseksi neuvonantajaksi Minna Oksan.

Puheenjohtajavaihdoksen myötä Turun NKK:n painopistealueet muuttuvat. Daniela Knif-Kiviniemi korosti vaalikampanjassaan tähtäävänsä siihen, että tulevan vuoden aikana nuorkauppakamari lisää yrittäjyyden kiinnostavuutta ja parantaa yrittäjien toimintaedellytyksiä. Nuorkauppakamarin toiminta rakentuu vuonna 2016 näiden teemojen ympärille.

– Olen toiminut itse yrittäjänä kymmenen vuotta. Tuona aikana yleinen suhtautumistapa yrittäjyyteen on muuttunut parempaan, mutta asian eteen voidaan tehdä vielä paljon, Knif-Kiviniemi toteaa.

Vuoden 2015 puheenjohtaja Janne Puurunen on kuluneen vuoden aikana keskittynyt puolestaan Turun keskustan kehittämiseen ja elävöittämiseen. Tämä on mahdollistunut vuoden 2015 kärkiprojektin Pop-up Turun kautta. Pop-up Turku -projektin myötä yrittäjät ovat saaneet tyhjiä liiketiloja käyttöönsä esimerkiksi Forum-korttelista, Wiklundilta ja kävelykadulta. Projektin myötä muun muassa Forumissa on tehty uusia vuokrasopimuksia uusien yritysten kanssa. Pop-up Turku projektin malli on levinnyt vuoden aikana myös muun muassa Saloon, Helsinkiin ja Hämeenlinnaan muiden nuorkauppakamarien kautta.

– Pop-up Turku on onnistunut hienosti. Tästä on luontevaa jatkaa yrittäjyysteemalla. Katson, että yrittäjyyden edistäminen on yksi tehokkaimmista tavoista kehittää yhteiskuntaa pitkällä aikavälillä ja tuottaa pysyviä vaikutuksia. Uskon myös, että kamarimme voi tehdä omalla lähialueellaan ja laajemminkin paljon sellaista, millä eri elämänvaiheissa ja uratilanteissa olevat ihmiset saadaan innostumaan yrityksen perustamisesta, ja sellaista, millä yleistä suhtautumistapaa yrittäjiin ja yrittäjyyteen muutetaan, Knif-Kiviniemi kaavailee tulevaa.

Lisätietoja antavat
Daniela Knif-Kiviniemi, Turun Nuorkauppakamarin puheenjohtaja 2016, puh. 040 739 4239
Maija Tähtinen, Turun Nuorkauppakamarin tiedottaja 2016, puh. 0400 524 490