Tulevalla viikolla to 7.7 – la 9.7.  järjestetään Vähätorilla uudenlainen Warm Up Ruisrock -tapahtuma. Tämä kolmipäiväinen kulttuuritapahtuma lämmittää festivaalihenkeä Ruisrockkia odottavaan Turkuun musiikilla, kulttuurilla sekä nimekkäillä paneelikeskusteluilla.

Uudenlainen lämmittelytapahtuma yhdistää musiikin, kulttuurin ja virittää festivaalitunnelmaa paneelikeskusteluin keskellä Turun Keskustaa. Vähätorille rakennetaan esiintymislava screeneineen ja näemme mm. livepätkiä Ruisrockista. Tapahtumassa kuullaan Turku Rock Academyn paikallisten bändien soittoja. Lavalla nähdään Kaupunginteatterin ja Elokuvakomission järjestämiä kulttuuriesityksiä. Mielenkiintoisissa keskustelupaneeleissa keskustellaan tapahtumista, kulttuurista, ruoasta sekä juomasta. Lauantai-aamupäivän paneelissa kuulemme mm. kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen mietteitä.

– Festariviikonloppuna Ruisrock näkyy Turun katukuvassa monella tavoin. Ja hyvään festivaaliin kuuluukin, että se säteilee myös ympärilleen ja kun mihin tahansa katsookin tajuaa, että jotain tapahtuu. Nyt festarihumuun saadaan kunnon varaslähtö jo torstaista alkaen Vähätorilla juuri sellaisessa oheistapahtumassa, miten festivaalin kuuluukin levittäytyä myös varsinaisen tapahtumapaikkansa ulkopuolelle, kertoo Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä tulevasta tapahtumasta.

– Tämän tyyppisistä tapahtumista muiden isojen tapahtumien yhteyteen on ollut pitkään jo puhetta. On hienoa, että saamme olla mukana toteuttamassa tätä, toteaa Joonas Suominen Pop-up Turku -hankkeen puolesta.

Warm Up Ruisrockin ohjelma tulee olemaan päiväpainoitteista ja ohjelmaa järjestetään torstaina ja perjantaina noin kello 12-18 ja lauantaina kello 10-15. Perjantai-päivän paneelikeskustelut streemataan Ylelle ja ne ovat katsottavissa myös jälkikäteen Yle Areenasta.

Kolmipäiväinen kulttuuritapahtuma on saanut taakseen useita järjestäjiä. Mukana lämmittelemässä: Ruisrock / Pop-up Turku / Turun kaupungin nuorten palveluiden Turku Rock Academy / Turun Kaupunginteatteri / Länsi-Suomen Elokuvakomissio / Turun Musiikkijuhlat / Yle / Lähi-Tapiola Varsinais-Suomi

 

Lisätietoja antaa:
Joonas Suominen,Turun Nuorkauppakamarin varapuheenjohtaja 2016, puh. 0400 782 838 (Pop-up Turku  hanke)