pop out logoTurun Nuorkauppakamari ry julkaisee tämän vuoden pääprojektinaan yrittäjyystarinoista koostuvan kirjan nimeltä Pop Out Turku. Teos on osa vuoden 2016 yrittäjyysteemaa, jonka sloganina on ”Heittäydy, menesty”. Kuluneena vuonna kamari on keskittynyt toiminnassaan yrittäjyyden kiinnostavuuden lisäämiseen, yrittäjien yhteiskunnallisen merkityksen esiin tuomiseen ja yrittäjien toimintaedellytysten parantamiseen.

Pop Out Turku on fyysinen ja sähköinen kirja turkulaisista yrittäjätarinoista. Tarinat on pyritty valitsemaan siten, että kattaus olisi mahdollisimman monipuolinen, mutta niitä kaikkia yhdistää turkulaislähtöisyys ja toiminnan kansainvälisyys. Turun Nuorkauppakamari haluaa näin kannustaa vahvasti sekä uusia että jo toimintansa vakiinnuttaneita yrityksiä ajattelemaan markkinoita pelkkää kotimaata laajemmin.

Yrittäjyystarinoita on kaikkiaan 15, ja ne kirjoitetaan ammattilaisvoimin henkilöhaastattelujen pohjalta. Hanke on hyvässä vauhdissa, ja kirja julkaistaan syksyllä 2016. Projekti on voittoa tavoittelematon.

‒ Katson, että yrittäjyys on ajattelu- ja elämäntapa. Sitä ei voi opettaa, mutta sen voi hyvinkin tartuttaa. Paras tapa auttaa ihmisiä tarkastelemaan maailman mahdollisuuksia yrittäjän silmin on tarjota innostavia esimerkkejä. Sama koskee toiminnan kansainvälistämistä, joka vaatii sitkeyttä ja rohkeutta, toteaa Turun Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Daniela Knif-Kiviniemi.

‒ Turusta on ponnistettu ennenkin maailmalle, ja haluamme projektillamme tuoda esiin juuri henkilöitä tarinoiden ytimestä. Olisi upeaa, jos jokainen tarinat luettuaan alkaisi miettiä, olisiko hänestä yrittäjäksi ja voisiko hänkin rakentaa kansainvälistä bisnestä, ennakoi Pop Out Turku ‑hankkeen projektipäällikkö Tomi Virtanen.

Pop Out Turku -projekti toteutetaan kokonaisuudessaan joukkorahoituksella. Projektisivusto avataan osoitteeseen www.popout.fi kesän aikana. Hankkeen nimi on johdettu Turun Nuorkauppakamari ry:n tunnetulta Pop-up Turku -hankkeelta, joka käynnistettiin vuonna 2015 Turun keskustan elvyttämiseksi.

 

Lisätietoja antavat
Tomi Virtanen, Pop Out Turku -projektipäällikkö, puh. 040 564 9450
Daniela Knif-Kiviniemi, Turun Nuorkauppakamarin puheenjohtaja 2016, puh. 040 739 4239